Verkiezing kinderburgemeester anders van Aalsmeer dan andere jaren

Normal aalsmeer oude veiling
Afbeelding: Wikimedia

Ook de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester is aangepast aan de omstandigheden in verband met het coronavirus. Nu de kinderen niet actief op pad kunnen om campagne te voeren, wordt de keus gemaakt door een jury op basis van videoboodschappen van de kandidaten.

Net als elk jaar loopt in juni de termijn van de kinderburgemeester af en wordt een nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. Berber Veldkamp uit Kudelstaart heeft het afgelopen jaar met veel enthousiasme aan haar idealen gewerkt en de kinderraad voorgezeten. De laatste paar maanden waren daarin lastig omdat ze door de maatregelen rond het coronavirus haar insectenhotels niet kon openen en de kinderraad niet door kon gaan.

De verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester gaat wel door. Een deskundige jury gaat bepalen wie de beste plannen heeft voor onze gemeente en wie die plannen het beste vertelt. Het vertellen gaat dit jaar niet rechtstreeks voor de jury, maar via een videoboodschap die met een camera of een telefoon is gemaakt. De kandidaten kunnen daarin (in maximaal vijf minuten!) vertellen wat ze graag in Aalsmeer zouden zien en wat zij belangrijk vinden.

 

Adverteren op Aalsmeer-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Aalsmeer-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Aalsmeer
05:44

17° C

Bewolkt

3.6 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief