Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland roept op vuurwerk in te leveren

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

Deze jaarwisseling is het afsteken van vuurwerk verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners (particulieren) uit Amsterdam, Uithoorn, Ouder-Amstel, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer (de VrAA) hun vuurwerk op 24 en 27 december 2020 zonder gevolgen inleveren bij in totaal zes inleverpunten in Amsterdam en Uithoorn.

De inleverpunten zijn makkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk dient veilig vervoerd te worden, dat wil zeggen zo veel mogelijk in de originele verpakking. Het is vanwege de veiligheid niet de bedoeling dat mensen met het openbaar vervoer (OV) naar het inleverpunt komen.

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

Inwoners van Amsterdam en de Amstellandgemeenten die nog vuurwerk hebben, kunnen dit op 24 en 27 december 2020 anoniem en zonder consequenties, op bovenstaande locaties inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon.

De locaties zijn onder meer afgestemd met de Brandweer. Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen met een geprepareerde wagen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen. Het bedrijf zal het vuurwerk vervolgens verpakken en het vervoer, de opslag en de uiteindelijke vernietiging organiseren. Ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn inleverpunten voor vuurwerk.

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk zoals sterretjes afsteken en knalerwten (categorie F1) wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Lees meer informatie over Vuurwerk op de website van Rijksoverheid.

Adverteren op Aalsmeer-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Aalsmeer-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Aalsmeer
15:14

17° C

Bewolkt

3.6 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief