4 mei herdenking Aalsmeer te volgen op radio en televisie

Normal radio
Afbeelding: Breakingpic

Radio Aalsmeer zendt de herdenkingsplechtigheid op 4 mei 2020 vanuit het raadhuis in Aalsmeer uit. De plechtigheid zal op radio, internet en televisie te volgen zijn. In een twee uur durende uitzending van 19.00 – 21.00 uur zijn onder andere het leggen van de kransen en de toespraken van de burgemeester en de kinderburgemeester te volgen.

Voor de uitzending worden alle veiligheidseisen rond het coronavirus in acht genomen. Zo wordt goed gelet op de 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen, is publiek binnen en buiten het raadhuis niet welkom en wordt benodigde apparatuur, net als de handen, regelmatig gereinigd. “In deze tijd waarin we fysiek niet bij elkaar kunnen komen om onze lokale herdenking te houden, is deze vorm de best denkbare vervanging”, zegt burgemeester Gido Oude Kotte. “Op deze manier eren we onze lokale gevallenen, en kunnen we het belang van vrijheid binnen onze eigen gemeente toch extra benadrukken”.

In de speciale herdenkingsuitzending zal ook aandacht worden besteed aan het boek ‘Kudelstaart in oorlogstijd’ dat vanaf 5 mei in de winkel ligt. In het boek wordt het verhaal verteld van 10 Kudelstaarters die het slachtoffer werden van de dwangarbeid. Zij spraken daar nooit over, maar krijgen nu na 75 jaar een stem in het boek.

“Juist in dit jaar dat we groots 75 jaar vrijheid wilden vieren, is het van grote waarde om, nu dat niet kan, extra stil te staan bij de offers die er voor onze vrijheid zijn gebracht”, vindt de burgemeester. “De mensen kunnen nu niet naar de herdenkingsplechtigheid komen, dus brengen we de plechtigheid op een waardige en toegankelijke manier naar hen toe”.

Volg de uitzending van Radio Aalsmeer maandag 4 mei tussen 19.00 – 21.00 uur op radio via 105.9 FM in de ether, 99.0 FM op de kabel, digitaal radiokanaal 868 (Caiway) en via de website van Radio Aalsmeer, maar ook via de televisiekanalen 12 van Caiway en 1389 van KPN/XS4ALL/Telfort.

Adverteren op Aalsmeer-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Aalsmeer-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Aalsmeer
02:45

17° C

Bewolkt

3.6 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief